BİLİŞİM HUKUKU

Bilişim Hukuku Nedir?

Yakın geçmişe kadar hukuk literatüründe ve hatta yaşantımız içerisinde yer almayan e-ticaret, internet varlıkları, dijital varlıklar, sosyal medya, blockchain teknolojileri, bulut bilişim, fintech gibi kavramların artık günlük hayatımıza yerleşmiş olup ticari veya bireysel bir çok faaliyette  aktif şekilde kullanılmaktadır. Günlük hayatımızın bir parçasına haline gelen bu kavramların hukuki temellendirilmesi noktasında bilişim hukuku doğmuştur. Bilişim hukuku çalışmaları neticesinde de internet ve sair dijital platformlar üzerinde gerçekleştirilen her eylem, tanınmakta ve denetlenmektedir.

Bilişim hukukunun kapsadığı konuları internet hukuku ve bilgi teknolojileri hukuku başlıkları altında incelemek doğru olacaktır. Bilgi teknolojileri hukuku; dijital verilerin ve bilginin korunması, e-ticaret işlemleri ve bilgisayar yazılımlarının dağıtımı ile ilgilenmekteyken, İnternet hukuku ise internetteki çeşitli platformlarda işlenen kişilik haklarının ihlali, haberleşme gizliliğinin ihlali, dolandırıcılık gibi suç ve hak ihlalleri ile ilgilenir.

bilişim hukuku dokunmatik ekrana dokunan el

Bilişim hukuku aynı zamanda fikri mülkiyet hukuku ile dirsek teması halindedir. Eser ve fikri mülklerin dijital ortamda yaratılması veya barınması ya da fiziksel dünyada mülkiyetine sahip olunan eser, patent, marka, faydalı model ve tasarımların dijital platformlar kanalıyla yayılması ve siber korsancılık faaliyetleri bu iki farklı dalın birlikte çözüm üretmesini zorunlu kılmıştır.

Bilişim hukuku kişi ve kurumların tüm dijital faaliyetlerinde önem arz eder ancak özellikle bilişim alanında faaliyet gösteren firmaların, ürünlerinin ve veri bankalarının korunması ve işletmelerinin zarar görmemesi için bilişim hukuku alanında uzman hukukçularla çalışması elzemdir.

Bilişim Hukuku Avukatlığı

SUN&SUN Legal bilişim hukuku avukatları olarak bilişim hukukunun yaratıldığı günden bugüne bu alanda edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimiyle müvekkillerimizin haklarının ve verilerinin güvenliğini garanti altına almak için çabalıyoruz. Kişi ve kurumların e-ticaret, e-imza, blockchain sözleşmeleri, fintech işlemleri, kişisel verilerinin korunması ve siber güvenlik, haberleşmenin gizliliğinin ihlali, fikri mülkiyet ihlalleri, kişisel haklarına tecavüz, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi konularda ihtiyaç duydukları tüm hukuki desteği sağlayabiliyor olmaktan mutluluk duyarız.

Siber dünyada güvende kalmak ve suç teşkil eden tüm eylemlerle güçlü bir hukuki destekle mücadele etmek için şimdi bize ulaşın!

0212 934 3521 hemen ara!