İK Yönetimi ve Bordrolama

İnsan Kaynakları Yönetimi Nedir?

İnsan kaynakları yönetimi ve bordrolama danışmanlık hizmeti süreci üç ana başlık altında değerlendirilebilir. İlk tespit aşamasının ardından şirket bünyesinde bulunan personellerin nitelik ve nicelik bakımından bir dökümü hazırlanır. Bu döküm ile beraber firmanın vergi beyannameleri kapsamında genel bir fizibilite çalışması yapılır. Fizibilite çalışması ile şirketin personel kapasitesi, hali hazırda var olan personelin şirketin işleyişine yaptığı katkılar ve iki değişken arasındaki korelasyon analizleri çıkarılır. Analizler neticesinde hazırlanan insan kaynakları fizibilite raporu değerlendirilmek üzere sunulur.  

İkinci aşamada ise hali hazırda var olan personellerin SGK girişleri denetime tabi tutulur. Denetimin ardından eğer varsa sorunlar belirlenir ve düzeltilmek üzere raporlanması yapılır. SGK denetimleri, alanında uzman ve resmî kurumlardan emekli denetçilerimiz tarafından gerçekleştirilir. Denetimlerin güvenirliliği ve tutarlılığı hem raporlama sistemimiz hem de alanında deneyimli denetçiler tarafından iki elden sağlanır ve böylece şirketin SGK ile bağlantılı herhangi bir ihlal durumuna düşmesi engellenir. 

ruhsat_izin

Son aşama olarak; personel özlük dosyaları firmamız yetkileri tarafından eğer hazırlanmamış ise hazırlanır, hazırlanmış ise arşiv kategorileri yeniden düzenlenerek 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde veri güvenliği taraflar için sağlanmış olur. Yapılması taahhüt edilen işler haricinde mevcut çalışan ve yeni işe alınması planlanan çalışanlar için 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında personel alım işlemleri gerçekleştirilir ve belirli aralıklarla işe alım dokümanları denetlenmeye devam edilir. 

Bordrolama Hizmeti Nedir?  

Bordrolama hizmetimiz ise hali hazırda şirket bünyesinde bulunan personelin 4857 Sayılı İş Kanunu uyarınca halihazırdaki durumu göz önüne alınarak alanında uzman ekibimizce personelin özlük dosyasında bulunan aile durumu bildirgesi, işe giriş belgeleri, SGK giriş belgeleri ve önceki iş tecrübeleri göz önüne alınarak çok yönlü bir değerlendirme içerir. Bahsi geçen eldeki veriler göz önüne alınarak çalışan bordrosuna eklenmesi veya çıkarılması gereken AGİ (Asgari Geçim İndirimi) ücret ödemeleri, SGK işçi ve işveren primleri, BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) kesintileri ve maaşların brüt ve net istihkak hesaplamaları yapılır. SGK ve muhtasar tahakkuk meblağları ve ücret pusulaları yine bordrolama hizmeti çerçevesinde kişi bazlı veya grup bazlı olarak hesaplanır. Bordrolama yapılırken şirketin olağan işleyişinin yanında katılım sağladığı veya iştirak yürüttüğü yan proje veya planlamalar içinde çalıştırılan personeller ve şirket bünyesinde günlük işleyişi yürütmekle yükümlü olan kişilerin de bordrolama hesaplamaları ayrı olarak değerlendirilir. Şirket bütün işlemleri için vergi ödemeleri ve ücret ödemeleri konusunda bilgilendirilir. 

SUN&SUN Danışmanlık olarak 16 yıllık tecrübemiz ile insan kaynakları ve bordrolama süreçlerinizde sizlere profesyonel hizmet sunmaktan mutluluk duyarız. 

0212 934 3521 hemen ara!